Arjan en StefanEMMELOORD – Arjan Ooms en Stefan Aarnink kennen elkaar al sinds de knikkertijd. Inmiddels hebben de paden van de heren, nadat ze eerst hun eigen weg insloegen, elkaar weer gekruist.

Door Alexander Drost

Resultaat is een prachtig bedrijf, waarmee de twee diverse diensten aanbieden. “Doordat we zo breed te werk gaan, kunnen we onze diensten het hele jaar door aanbieden.” Ooms begon voor zichzelf en verleende hand- en spandiensten als transporteur in de wortelsector. “In de winter ontstond daar een gat”, blikt hij terug.

“Alles was van het land en dan zat ik zonder. Uiteindelijk kwam ik Stefan weer tegen en hij zat juist verlegen om transport.” Stefan Aarnink begon in 2006 als ZZP’er. Na diverse omwentelingen en werkzaamheden begon hij in de mesthandel. “Maar ik was altijd afhankelijk van zaken zoals het weer.” Om daarna een lang verhaal kort te maken: Ooms en Aarnink kwamen elkaar tegen. “Arjan en ik kennen elkaar al sinds de knikkertijd.” Gezamenlijk begonnen ze in de transport, maar in eerste instantie behielden ze hun eigen werkzaamheden; Ooms in de wortelen, Aarnink in de mest.

Onder het genot van een potje bier werden de plannen gemaakt en uiteindelijk begonnen de heren, beiden met hun eigen kennis en netwerk, gezamenlijk aan het bedrijf Aarnink & Ooms. Het begon met vallen op opstaan. “Een mooi proces”, lachen de heren nu. De twee waren het er al gauw over eens dat er zoveel mogelijk in eigen beheer moest zijn. Eén pakket, met transport en het uitrijden van mest. “Doordat we alles in eigen beheer hebben, geeft ons dat zoveel rust. We hebben nu alleen contact met de boer”, zegt Aarnink. En zo zien de boeren het graag, weet Ooms.

“Het gaat om een stukje vertrouwen. Dat betaalt zich terug en daardoor zie je dat je hard groeit. Onze kracht is juist dat we zo compleet zijn.” De twee hebben de zaakjes goed op orde. Tijd voor de volgende stap: zo efficiënt mogelijk gaan draaien. De werkzaamheden richten zich met name op de Noordoostpolder (mest) en met de vrachtwagens reikt Aarnink & Ooms tot net over de Duitse grens (wortelen en ook compost). De heren gaan vol passie te werk. Wat ze drijft? “De polder trekt ons sowieso en we zijn allebei begonnen als ZZP’er”, vertelt Ooms.

“Je hebt al een klik met boeren, we kregen het ondernemen van huis uit mee.” Verder groeien is het natuurlijke doel. “Als ondernemers zitten we zeker niet stil. We hebben al veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog heel veel wegen te gaan. Doordat we veel op pad zijn en veel dingen horen, slaan we nieuwe wegen in”, aldus Arjan Ooms. “Zo zie je maar; we wilden niet meer dan vier vrachtwagens, een jaar later heb je er al zeven”, besluit Stefan Aarnink lachend.

 

Lees meer

31-12-2015 | We zitten niet stil